Crowdfunding


"Hvo intet vover, intet vinder."


Crowdfunding

- få din lydbog finansieret.

En lydbogsproduktion er en tidskrævende opgave, hvilket selvsagt til en vis grad genspejles i prisen. Måske sidder du med ønsket om at få indlæst din bog, men er lidt tilbageholdende på grund af økonomien. Her kan crowdfunding være løsningen på problemet. Her kommer nogle facts:


  • Crowdfunding er en måde at få finansieret et projekt ved hjælp af støtte fra andre mennesker.
  • Crowdfunding er ikke tiggeri. Man tilbyder en modydelse for det beløb, der blive doneret. Det kan være et personligt takkekort, en signeret bog, invitation til reception på udgivelsesdagen o.s.v.
  • Et crowdfunding-projekt kan løbe over kortere eller længere tid.
  • Du kan vælge at indsamle et hvilket som helst beløb.
  • Det er gratis at oprette et crowdfunding projekt, men Booomerang tager 5% af det indsamlede beløb i gebyr, inden du får restbeløbet udbetalt.


Du kan selv oprette et crowdfunding-projekt  på www.booomerang.dk. Arbejdet består efterfølgende i at gøre offentligheden kendt med projektet og holde dem løbende orienteret. Derfor må du arbejde på at komme ud til så mange mennesker som overhovedet muligt, men...


Hvis du skriver en bindende kontrakt med mig om produktion af en lydbog, hjælper jeg dig med at få udbredt kendskabet til dit crowdfunding-projekt. Her er hvad jeg kan gøre for dig - uden yderligere omkostninger:


  • Jeg indlæser et udvalgt kapitel af din bog, som du efterfølgende kan præsentere i fb.m. dit crowdfunding-projekt. Mennesker er mere villige til at støtte en lydbogsproduktion, når de kan få en fornemmelse af, hvad pengene går til. Det skaber troværdighed og virker seriøst.
  • Hvis projektet løber mens lydbogen bliver produceret, kan du frit benytte de færdige lydfiler i dine reklamer.
  • Jeg udsender med et passende interval alle de digitale reklamer som du udarbejder. Distributionen vil finde sted via mine sociale netværk - primært Twitter, Facebook og LinkedIn.
  • Jeg lægger dit crowdfunding-projekt op på min hjemmeside, så længe det er aktivt.
  • Laver du en videopræsentation af din bog/lydbog bliver den selvfølgelig også delt.FAQ:


SPØRGSMÅL:

Hvad hvis målbeløbet ikke bliver nået inden for den afsatte tid?

SVAR:

Bliver målbeløbet ikke nået, udbetales beløbet ikke og donationerne tilbageføres til giverne. Du kan vælge selv at supplere det manglende beløb, og få hele puljen udbetalt. På den måde kan de donerede beløb betragtes som et tilskud til finansieringen af din lydbog.


SPØRGSMÅL:

Hvor lang skal projektets løbetid være?

SVAR:

Det er individuelt. Men generelt kan man sige, at jo mindre det ønskede beløbet er, des kortere skal løbetiden være.


SPØRGSMÅL:

Kan løbetiden ændres når først crowdfunding-projektet er sat i gang?

SVAR:

Nej.


SPØRGSMÅL:

Kan jeg forvente at få min lydbog fuldstændig finansieret gannem crowdfunding?

SVAR:

Det er der ingen garanti for. Det afhænger af flere ting. Bogens appeal til læserne, hvor kendt du er som forfatter og hvor villig du er til at arbejde for at udbrede kendskabet til dit lydbogsprojekt. Hvis du i forvejen har skrevet kontrakt på en lydbogsproduktion, er det imidlertid en win-win-situation. Selv et mindre beløb vil være en økonomisk hjælp.


Har du yderligere spørgsmål vedr. crowdfunding, er du velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen på denne side.