Populærvidenskab


"Hvad er der sjovt ved ... eventyr, hvis man ikke kan dele dem med en ven?"


~ Pam Brown


Oversigt over lydbøger:

(Læs hvad forfattere og anmeldere siger om lydbøgerne her)

”Fortællinger fra vikingetiden” genfortæller de gamle nordiske historier, eventyr og sagn om helte og guder. Generation efter generation af voksne og børn har fortalt og lyttet til disse dramatiske historier, - fra 400 år e. Kr. til i dag, eller i mere end ét tusind år.De gamle fortællinger og eventyr repræsenterer en mundtlig fortælletradition, så netop derfor kommer de gamle fortællinger rigtig til deres ret som lydbog. De er skabt, til at blive fortalt.I lydbogen fortælles alle de gode, gamle historier samtidig med, at de placeres i deres rette, arkæologiske kontekst og i en bred kulturhistorisk sammenhæng. Som sådan er lydbogen den første almene oversigt over dette stykke europæisk litteraturhistorie.


Hør et uddrag af lydbogen på eReolen  her.

Køb lydbogen her.


Det er perioden fra agerbruget kommer til landet ca. år 3900 Kr. til vi begynder at støbe bronze, ca. 1750 år f. Kr. Det fortælles, hvordan dagliglivet formede sig for stenalderbønderne; hvordan de så ud; hvordan man boede og levede; hvad slags redskaber man havde og hvordan man brugte dem.


'Bondestenalder' er skrevet af Klaus Ebbesen og udgivet på forlaget E-universitetet.


Hør et uddrag af lydbogen på eReolen her.

Køb lydbogen her.Gravballemanden, Tollundmanden, Huldremosedamen og de andre moselig er bedre bevaret end de ægyptiske faraoner. Det skyldes mosevandet, som gjorde dem til mumier.Vi kommer tæt ind på livet af oldtidens mennesker. Vi ved, hvad de spiste, hvordan de gik klædt, hvordan deres dagligdag var - og ikke mindst, hvordan de blev slået ihjel.

Her er historien om oldtidens mennesker og deres hverdag fortalt på en bred videnskabelig baggrund. Beretningerne om, hvordan moseligene blev fundet, er mere spændende end en kriminalroman.


'Døden i mosen' er skrevet af Klaus Ebbesen og udgivet på E-universitetet.


Hør et uddrag af lydbogen på eReolen her.

Køb lydbogen her.
Bogen giver en detaljeret skildring af forholdene for mennesker i Danmark og Europa på højfolkets tid. Bogen slutter med en generel oversigt over, hvem der ligger begravet i de forskellige slags gravhøje; fra de første dysser, der blev bygget ca. 3500 f.v.t. og til og med Gorm den Gamle, som blev begravet i Jellings Nordhøj 958 e. Kr.Her er historien om oldtidens mennesker og deres hverdag, fortalt på en bred, videnskabelig baggrund.


'Gravhøjenes mennesker' er skrevet af Klaus Ebbesen og udgivet på E-universitetet.


Hør et uddrag af lydbogen på eReolen her.

Køb lydbogen her.